نیروی انسانی جوان، توسعه منطقه آزاد بانه ـ مریوان را تسهیل می کند

نیروی انسانی جوان، توسعه منطقه آزاد بانه ـ مریوان را تسهیل می کند
نیروی انسانی جوان، توسعه منطقه آزاد بانه ـ مریوان را تسهیل می کند

حمیدرضا بیتا، با اشاره به وسعت منطقه آزاد بانه و مریوان گفت: منطقه آزاد بانه ـ مریوان جمعاً 5500 هکتار مساحت دارد که حدود 2000 هکتار آن در محدوده شهرستان بانه و 3500 هکتار آن در محدوده شهرستان مریوان قرار دارد.

بیتا، در خصوص مهم ترین ویژگی های منطقه آزاد بانه ـ مریوان افزود: مزایای منطقه آزاد کردستان (بانه ـ مریوان) در دو دسته کلی مطرح هستند. نخست مزیت‌های عمومی و قانونی مناطق آزاد که شامل مزایای سرمایه‌ گذاری، معافیت های مالیاتی و گمرکی، مدیریت واحد منطقه، مشوق ‌های‌ تولیدی، لغو روادید برای تردد اتباع خارجی و مزایایی از این قبیل است

دیگران چه می خوانند:

وی ادامه داد: مزیت‌های جغرافیایی و ذاتی نظیر، دسترسی به بازارهای همسایگان غربی و بخصوص اقلیم کردستان عراق، واقع شدن دو سایت لجستیک فعال سیرانبند و باشماق و یک منطقه ویژه به عنوان سایت‌های پیشران توسعه، وجود نیروی کار متخصص و جوان، تمایل تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران به دلیل دسترسی ارزان به انرژی و منابع وافر استان در بحث آب و کشاورزی نیز از جمله مزیت های اختصاصی منطقه آزاد بانه و مریوان است.

مدیراجرایی منطقه آزاد بانه ـ مریوان با بیان این که کیفیت زیرساخت ها در منطقه آزاد بانه و مریوان قابل قبول است، گفت: با عنایت به اینکه قلمرو در اختیار منطقه آزاد کردستان عمدتاً اراضی ملی و منابع طبیعی بوده لذا زیر ساخت های اساسی در مجاورت سایت در دسترس بوده لیکن شبکه ‌های درون سایت به جز در پایانه‌ها و منطقه ویژه ایجاد نشده است و طبق نیاز سنجی و پس از اتمام مطالعات طرح جامع از طریق انجام پروژه‌های آماده سازی شبکه‌های آب، برق، گاز، تلفن، فیبرنوری و سایر زیرساخت ها تکمیل خواهد شد.

بیتا افزود: با توجه به بودجه مصوب سفر استانی ریاست محترم جمهور به مبلغ 2400 میلیارد ریال جهت کمک به ایجاد زیرساخت‌ها و تملک اراضی، قطعا ساماندهی پایانه‌های ترانزیتی و تکمیل زیرساخت‌ها اولویت اجرایی خواهد بود و دسترسی به سایت‌های مناطق آزاد قاعدتاً از طریق مسیرهای ترانزیتی زمینی و هوایی موجود به راحتی میسر است.

وی با بیان اینکه دسترسی مستقیم و بازار هدف منطقه آزاد بانه ـ مریوان، کشور عراق و بخصوص اقلیم کردستان عراق است، افزود: در سطح بعد بازارهای کشور ترکیه، سوریه و روسیه مطرح است تا از طریق منطقه آزاد بانه و مریوان توسعه تجارت با این کشورها در دستور کار قرار گیرد.

مدیراجرایی منطقه آزاد بانه ـ مریوان با اشاره به ظرفیت بازارچه مرزی منطقه گفت: در حال حاضر دو بازارچه مرزی نیمه فعال در منطقه آزاد وجود دارند و کالاهایی نظیر خشکبار، مصالح ساختمانی و محصولات کشاورزی بیشتر به صورت حمل و نقل ترکیبی به عراق صادر می ‌شوند ولی در نظر است این بازارچه‌ها در قالب هایپر مارکت ها محصولات مناطق آزاد کشور فعال شده و توسعه اساسی یابند.

بیتا، در خصوص طرح جامع و اساسنامه منطقه آزاد بانه ـ مریوان اظهار کرد: اساسنامه‌ منطقه آزاد کردستان در تاریخ 26 دی ماه سال جاری و پس از تایید شورای نگهبان با امضای معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد.

وی افزود: هم اکنون نیز طرح جامع منطقه در حال مطالعه بوده و در حدود 50 درصد پیشرفت داشته است و پیش بینی می‌ شود طبق برنامه زمان‌بندی این مطالعات در نیمه اول سال 1402 به سرانجام برسد.

مدیراجرایی منطقه آزاد بانه ـ مریوان با اشاره به میزان آمادگی سرمایه گذاران برای حضور در این منطقه و توسعه تجارت و سرمایه گذاری گفت: با افزوده شدن مزیت های قانونی منطقه آزاد جهش قابل توجهی در امر تولید و صادرات در منطقه رخ خواهد داد.

بیتا افزود: تاکنون حدود 85 هزار میلیارد ریال تقاضای سرمایه ‌گذاری در منطقه آزاد بانه ـ مریوان در حوزه‌های مختلف دریافت شده و امید است پس از استقرار هیئت مدیره و مدیرعامل و شروع فرآیند جذب سرمایه‌گذار، حجم تقاضاها رشد چشمگیری داشته باشد.

 

فرینا

نیروی انسانی جوان، توسعه منطقه آزاد بانه ـ مریوان را تسهیل می کند

اخبار وبگردی:

آیا این خبر مفید بود؟