دکتر مجید کیانی در نشست کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی مجلس شورای اسلامی بهمیزبانی منطقه آزاد ارس، ضمن معرفی ظرفیتهای این منطقه در بخشهای مختلف اظهار داشت: ما در سال ۱۴۰۲ شاهد افزایش تولیدات، صادرات، جهش جذب سرمایهگذاری و افزایش ورود گردشگر به منطقه بودیم و بر اساس همین عملکرد ارس در بین مناطق آزاد در ارزیابی عملکرد اول شد.
کیانی ادامه داد: میزان پیشرفت محدوده جلفا پس از شکلگیری منطقه آزاد ارس در قیاس با شهرهای نزدیک این محدوده چشمگیر است و در سایهی مزیتهای قانونی اعطاء شده به این منطقه، سرمایهگذاری عظیم بخش خصوصی و اشتغالزایی رخ داده است و ما شاهد توسعه و آبادانی ارس هستیم. بنابراین باید مزیتها و مشوقهای قانونی مناطق آزاد حفظ و از کارکرد مطلوب آنها حراست گردد.
رئیس هیاتمدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس با بیان اینکه شفافیت در مناطق آزاد قابل دفاع است، تصریح کرد: نهتنها کل ارس به وسیلهی فنس و موانع طبیعی اعم از کوه و رود محصور است، بلکه فازهای صنعتی داخل محدوده نیز محصور بوده و با استقرار مامورین ورود و خروج کالا کنترل میشود و ما برای فعالین اقتصادی گواهی تولید صادر میکنیم.
وی یادآور شد: قبل از شکلگیری منطقه آزاد ارس گمرک جلفا در این محدوده فعالیت داشت و هماکنون نیز فعال است و بهعنوان یکی از مبادی صادرات و تامین کالای مورد نیاز کشور فعالیت دارد. تراز تجاری مناطق آزاد را بر اساس میزان صادرات قطعی و واردات مواد اولیه و ماشینآلات به آن منطقه محاسبه میکنند و بر همین اساس تراز تجاری ارس مثبت است.
کیانی مشکلات مربوط به رفع تعهد ارزی و تخصیص اندک سهمیه ارزی را از موانع اصلی تولید خواند و متذکر شد: اگر این مسایل در سطح ملی دنبال و رفع نگردد، ضربهی اصلی بر پیکرهی تولید و صادرات وارد خواهد شد. آنچه اکنون رخ میدهد واحدهای تولیدی را از افزایش ظرفیت تولید و صادرات دور میکند.
0 دیدگاه