این بانک در سال های اخیر نیز در ارائه انواع تسهیلات و اعتبارات به طرح های دانش بنیان، صادرات محور و اشتغال زا و معرفی ابزارها و امکانات نوین بانکداری کارنامه قابل قبولی ارائه داده است. روابط عمومی بانک صنعت و معدن به بهانه دستاورد اخیر این بانک در صدور برات الکترونیکی در بستر بورس کالا با محمود شایان مدیرعامل بانک به گفتگو پرداخته است. در این گفتگو با ماهیت و مزیت های این خدمت نوین که در کنار دیگر خدمات بی شمار این بانک به صنعتگران، معدنکاران و کارآفرینان کشور راهگشای رشد و توسعه پایدار صنعتی و اقتصادی کشور است، آشنا می شویم:
1- لطفا در خصوص ماهیت برات الکترونیک توضیح دهید؟
برات الکترونيک، یک سند تجاري الکترونيکی است که بر اساس قانون تجارت و قانون تجارت الکترونيک در سامانه یکپارچه مدیریت سفته و برات الکترونيکی صادر می شود و به عنوان یکی از ابزارهاي تأمين مالی زنجيره تأمين استفاده می شود.
2- بفرمایید که ابتکار عمل و هدف بانک صنعت و معدن در صدور برات الکترونیک چه بوده است؟
این برای نخستین بار است که برات الکترونیکی با امکان تسویه معاملات در بورس کالا توسط بانک صنعت و معدن صادر می شود. در تاریخ 15 اردیبهشت ماه 1404 شش فقره برات الکترونیک با این ویژگی توسط بانک صنعت و معدن صادر و در بستر بورس کالای ایران ثبت شد.
هدف از ارائه این ابزار نوین این بود که امکانی فراهم شود تا تولیدکنندگان بدون نیاز به پرداخت نقدی فوری، کالا یا خدمات مورد نیاز خود را از تأمینکنندگان دریافت کنند و تسویه معاملات به صورت اعتباری و در قالبی کاملاً دیجیتال انجام گیرد. این ابزار بیشتر مخصوص تأمين مالی سرمایه در گردش بنگاه هاي عضو زنجيره توليد طراحی شده است.
3- برات الکترونیک چه مزیت هایی دارد؟
هدایت هدفمند اعتبار از طریق استفاده از روشهاي تعهدي و ابزارهاي توسعه یافته و غير تورمی، کمک به کاهش هزینه تمام شده براي توليدکنندگان و رعایت بهداشت اعتباري در معاملات بورس کالا از مزیت های این طرح است.
همچنین با این طرح، گشایش کننده اعتبار در تسویه معاملات اعتباري که عمدتاً از طریق گشایش اعتبارات اسنادي صورت می گيرد، نیازی به سپرده گذاري بابت پيش دریافت و ميان دریافت نخواهد داشت.
افزون بر آن تطبيق با پایگاه هاي اطلاعاتی خزانه داري و بانک مرکزي از دیگر ویژگی های این طرح است؛ به طوری که هر برات الکترونيک سپامی داراي شناسه خزانه داري کل کشور و شناسه سپام بانک مرکزي است و از نظر امنيتی و شناسایی هویت صادرکننده و ذینفع کاملاً منطبق با استاندارهاي ملی می باشد.
گردش اعتبار به جاي وجه نقد نیز حائز اهمیت است به صورتی که امکان انتقال اعتبار مالی بين ذینفعان مختلف مانند تأمين کننده، توليدکننده و توزیع کننده بدون انتقال وجه با ضمانت بانک عامل و نقد شوندگی در تاریخ سررسيد، باعث سهولت کار و بهبود چرخه نقدینگی می شود.
یکپارچگی با سایر ابزارهاي تجارت الکترونيک از دیگر مزیت های این طرح است و در کنار "چک دیجيتال" و "سفته الکترونيک" بخش مهمی از اکو سيستم ابزارهاي پرداخت غير نقدي بانک ها را تشکيل می دهد و امکان مدیریت یکپارچه سازي اسناد تجاري را در اختيار کسب و کارها قرار می دهد.
تمامی مراحل صدور برات، امضا، انتقال و وصول آن به صورت آنلاین و بر بستر سامانه هاي بانکی انجام می شود که این امر منجر به کاهش قابل توجه زمان انجام فرایندها می شود.
4-در پایان، آیا برنامهای برای گسترش استفاده از این ابزار در صنایع مختلف دارید؟
بله، برنامهریزی ما مبتنی بر توسعه تدریجی کاربرد این ابزار در صنایع پیشران، صادراتمحور و با اشتغالزایی بالاست. همکاریهای مستمر با نهادهای سیاستگذار مانند وزارت صمت و بورس کالا نیز برای همافزایی بیشتر ادامه دارد و هدف نهایی ما این است که برات الکترونیکی به یک ابزار فراگیر در تأمین مالی زنجیرهای در کشور بدل شود.
0 دیدگاه