مدیرعامل فرابورس در نشست هم‌اندیشی با شرکت‌های مشاوره پذیرش تاکید کرد

بازنگری دستورالعمل پذیرش تغییر سیاست است نه قانون

بازنگری دستورالعمل پذیرش تغییر سیاست است نه قانون
کدخبر : 37842

مدیرعامل فرابورس در نشست هم‌اندیشی فرابورس ایران و شرکت‌های مشاوره پذیرش با حضور اعضای هیئت پذیرش و شرکت‌های مشاوره پذیرش در خصوص رتبه‌بندی مشاوران پذیرش در سال ۱۴۰۰ گفت: در جریان این رتبه‌بندی و بر اساس متغیرهای مشخص‌شده، شرکت‌های برتر دسته‌بندی و در سایت فرابورس منتشرشده است.

میثم فدائی با اشاره به تجربه بازار سرمایه در سال 1399 بیان کرد: تجربه‌های آن سال باعث شد تا تصمیم بگیریم که در فرآیند پذیرش شرکت‌ها برای عرضه‌های اولیه بازنگری شود.

فدایی این بازنگری را تغییر سیاست اعلام کرد نه قانون و افزود: به‌عنوان‌مثال در حال حاضر برای هیئت پذیرش، اولویت بررسی متعلق به شرکت‌هایی است که مدل افزایش سرمایه از سلب حق تقدم هستند البته استثناءهایی هم در این خصوص وجود دارد اما اولویت با این شرکت‌هاست.

مدیرعامل فرابورس موضوع مهم بعدی را گزارش‌های ارزش‌گذاری دانست و گفت: قرار است برای این گزارش‌ها چارچوبی به‌عنوان مدل ارزش‌گذاری مشخص شو چراکه چارچوب‌مند شدن مدل‌های ارزش‌گذاری باعث می‌شود تا مشاوران هم در همان حوزه به بررسی اقدام کنند.

وی به اصلاح برخی رویه‌های داخلی هیئت پذیرش اشاره کرد و در توضیح آن گفت: در این رابطه موضوع توثیق سهام حذف می‌شود و مگر در شرایط خاص، آن را نخواهیم داشت ضمن آنکه در مبالغ سرمایه شرکت‌ها نیز بازنگری شده است.

اصلاح و راه‌اندازی بازارهای جدید در فرابورس

این مقام مسئول در فرابورس از اصلاح دو بازار ظرف دو ماه آینده در فرابورس خبر داد و گفت: بازار شرکت‎های کوچک و متوسط یا همان SME حداکثر تا دو ماه آینده اصلاح می‌شود. در خصوص این بازار واژه سرمایه‌گذار نهادی حذف و به سرمایه‌گذار حرفه‌ای تبدیل خواهد شد. همچنین بازار توافقی هم جایگزین بازار پایه می‌شود که احتمالاً تا پایان آبان ماه این تغییرات رقم بخورد.

به گفته فدایی اصلاحات جدید دستورالعمل پذیرش هم به سازمان بورس ارسال‌شده تا بعد از تصویب پذیرش‌ها در شرایط شفاف‌تری انجام شود.

در ادامه این نشست حجت اسماعیل‌زاده معاون پذیرش فرابورس ایران با اشاره به اینکه برای پذیرش در بازارهای فرابورس یک سری شرایط عمومی و یک سری شرایط اختصاصی مطرح است، گفت: از جمله شرایط عمومی، موضوع سهامی عام بودن شرکت‌هاست که در دستورالعمل جدید سهامی خاص بودن، مانعی برای پذیرش در بازارهای فرابورس نیست.

وی از بازنگری حداقل مبالغ سرمایه‌ای در شرایط اختصاصی پذیرش شرکت‌ها خبر داد و گفت: این رقم‌ها با توجه به تغییر شرایط اقتصادی و افزایش تورم موردبررسی و بازنگری قرار گرفت؛ همچنین یک سری شرایط هم برای پذیرش در بازارهای مختلف در حال تغییر و اضافه شدن است.

چالش‌های فرایند پذیرش شرکت‌ها

اسماعیل‌زاده با اشاره به اینکه در حوزه فرایندهای پذیرش شرکت‌ها چهار مرحله وجود دارد که یکی از آن‌ها مغفول مانده است، گفت: چالش فعلی که مطرح است حضور شرکت در هیئت پذیرش بدون آماده‌سازی است که باعث می‌شود فرایند پذیرش بسیار زمان‌بر شود.

معاون پذیرش فرابورس چالش بعدی را عدم پیگیری شرکت‌ها بعد از گذر از مرحله پذیرش دانست و گفت: برخی شرکت‌ها بعد از پذیرش در فرابورس دیگر پیگری لازم را ندارند، بخشی از این مشکل به دامنه خدمات مشاوران پذیرش برمی‌گردد چراکه معمولا تعهدات آن‌ها تا مرحله پذیرش است و باقی آن بلاتکلیف می‌ماند که در دستورالعمل جدید به این موضوع هم توجه شده است.

وی به لزوم مشخص بودن مشاور پذیرش و مشاور عرضه در دستورالعمل جدید پذیرش اشاره کرد و گفت: برای رفع بخشی از مشکلات در دستورالعمل جدید مقررشده این مشاوران از همان ابتدا به‌ صورت گروهی، کار خود را شروع کنند.

به گفته اسماعیل‌زاده بررسی گزارش‌های ارزش‌گذاری بر مبنای دستورالعمل جدید کاملا متفاوت و عمده عرضه‌ها هم به ‌صورت سلب حق تقدم است؛ در بررسی هیئت پذیرش این موضوع مورد تأکید قرا می‌گیرد که شرکت‌هایی وارد بازار شوند که نیاز به تأمین مالی از بازار سرمایه را داشته باشند.

لزوم اجرای قواعد کارشناسی برای پذیرش

محمدجواد سلیمی عضو هیئت پذیرش و رئیس هیئت‌مدیره فرابورس هم در ادامه این نشست با تأکید بر لزوم اجرای قواعد بسیار کارشناسی برای پذیرش در بازار سرمایه به شرایط سال ۹۹ اشاره کرد و گفت: بازار سرمایه روزهای سال ۹۹‌را پشت سر گذاشته و باید از این تجربه‌ها استفاده کند.

به گفته وی موارد طرح‌شده در این جلسه توسط مشاوران پذیرش قطعا در هیئت پذیرش موردبررسی قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به اینکه پذیرش و عرضه اولیه شرکت‌ها مسئولیتی سخت و‌ سنگین‌ است، گفت: اعتقاد من این است که بازار سرمایه با وجود همه مشکلات امروز از ۱۵ سال قبل خیلی جلوتر است و چنین بحث و بررسی‌هایی می‌تواند به پیشرفت و بهبود شرایط کمک کند.

در این نشست مشاوران پذیرش حاضر در جلسه به ارائه دیدگاه‌ها و موارد موردنظر خود در مسیر پذیرش و ورود شرکت‌های جدید به فرابورس پرداختند و در پایان نیز از مشاوران پذیرش برتر سال ۱۴۰۰ قدردانی شد.

بر اساس این گزارش، تأمین سرمایه تمدن در رتبه‌بندی مشاوران پذیرش در فاکتور کیفی رتبه نخست و فاکتور کمی، رتبه دوم را از آن خود کرد. شرکت‌ کارگزاری بانک ملی نیز در رتبه‌بندی کمی، حائز رتبه نخست شد و در فاکتور کیفی، رتبه دوم را به دست آورد.

همچنین تأمین سرمایه امین در درجه‌بندی کمی، رتبه سوم و مشاور سرمایه‌گذاری آرمان آتی در رتبه‌بندی کیفی جایگاه سوم را از آن خود کردند.

 

مدیریت ارتباطات فرابورس ایران

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر:

این خبر را از دست ندهید