کارخانجات پنبه و دانه‌های روغنی خراسان امروز معرفی شد

تنوع محصولات نقطه قوت «غدانه»

تنوع محصولات نقطه قوت «غدانه»
کدخبر : 47216

در اختیار داشتن به‌روزترین تکنولوژی روغن‌کشی و تولید انواع روغن از مهم‌ترین مزیت‌های کارخانجات پنبه و دانه‌های روغنی خراسان است که باعث شده روند سوددهی و درآمدزایی این مجموعه طی سال‌های اخیر صعودی باشد.

صبح روز جاری در نشست خبری ویژه عرضه سهام شرکت کارخانجات پنبه و دانه‌های روغنی خراسان، ابوالفضل بوژمهرانی مدیرعامل و نایب‌رئیس این شرکت به تشریح تاریخچه شرکت پرداخت و گفت: این مجموعه وابسته به سازمان اقتصادی کوثر با ظرفیت 500 تن در مساحت 90 هزار متر مربعی در نیشابور واقع است و جدیدترین تکنولوژی روغن‌کشی را در اختیار دارد.

وی با اشاره به اینکه سرمایه ثبت شده ‌دفتری «غدانه» در حال حاضر 540 میلیارد ریال است که در انتهای سال مالی 30 آذر، حسابرسی خواهد شد، به ترکیب سهامداران اشاره کرد و گفت: توسعه کوثر صبا با 71 درصد و سازمان اقتصادی کوثر با حدود 28 درصد، سهامداران عمده این مجموعه هستند.

بوژمهرانی ظرفیت اسمی این شرکت را 150 هزار تن در سال اعلام کرد و افزود: همچنین ظرفیت عملی 108 هزار تن است. ظرفیت واقعی طی 4 سال اخیر در سال 98 رکورد داشته که به 98 هزار تن رسید و امسال هم 78 هزار تن در 30 آذرماه بوده است.

تولیدات غدانه چه محصولاتی است؟

مدیرعامل «غدانه» در ادامه با اشاره به اینکه غدانه جزو متنوع‌ترین تولیدکنندگان است، گفت: مواد اولیه مصرفی ما دانه سویا است و تقریبا تمام دانه سویا وارداتی از آمریکای جنوبی و اروپای شرقی است.

به گفته وی تولید دانه کلزا هم داخلی است و تولید دانه کنجد را نیز برای اولین بار آغاز کرده‌ایم. همچنین جوانه ذرت از دیگر مواد اولیه مجموعه غدانه است.

بوژمهرانی با اشاره به اینکه روغن هسته انگور را در سال اخیر تولید کردیم و دانه آفتابگردان و کتان هم عمدتا وارداتی هستند، افزود: همچنین طی سال‌های اخیر به بسته‌بندی روی آوردیم و با توجه به نیاز بازار، امکان فروش انواع روغن به صورت فله را داریم.

مدیرعامل شرکت کارخانجات پنبه و دانه‌های روغنی خراسان در تشریح جایگاه غدانه در صنعت نیز گفت: طبق گزارش‌های انجمن صنایع روغن‌کشی از سال 1392 تا 1398 ظرفیت شرکت در صنعت تا حدود 7 درصد متغیر بوده است.

چهار استراتژی برای آینده

وی با اشاره به چهار استراتژی این مجموعه برای سال‌های پیش رو گفت: واردات مستقیم دانه‌های روغنی ، خرید دانه‌های روغنی تولید داخلی، خرید دسته دوم دانه‌های روغنی وارداتی و انجام عملیات کارمزدی از مهم‌ترین استراتژی‌های «غدانه» برای سال‌های آینده است.

به گفته وی طی سال‌های گذشته برای تأمین مستمر مواد اولیه، خرید از واردکننده‌ها انجام می‌شده اما در سال‌های 1398 و 1399 برای افزایش حاشیه سود و بهینه‌سازی خریدها، اقدام به واردات مستقیم کردیم. این روند در سال جاری هم ادامه‌دار بود و طی دو فقره ثبت سفارش، واردات 60 هزار تن دانه سویا انجام شد ولی با حذف ارز 4200 تومانی و عدم تأمین نقدینگی حدودا معادل یک هزار میلیارد تومان، به سرانجام نرسید.

بوژمهرانی با تأکید بر اینکه استراتژی شرکت با توجه به حمایت سهامدار عمده در سال‌های آتی استفاده از ظرفیت عملی کارخانه است، ادامه داد: محصولات تولیدی غدانه شامل انواع کنجاله، انواع روغن خام، کنجاله سویای پروتئینی، روغن سویای لیسیتین گیری شده، لیسیتین خوراکی، پروتئین سویای انسانی، انواع روغن تصفیه شده و انواع روغن بسته‌بندی با برند لیفود هستند.

نگاهی به صورت‌های مالی «غدانه»

وی در ادامه به عملکرد مالی شرکت پرداخت و گفت: سودآوری شرکت طی 5 سال اخیر رو به رشد بوده که دو سال گذشته آن در کدال منتشر شده است.

وی با اشاره به اینکه پایان سال مالی این مجموعه 30 آذرماه است، گفت: طی سال مالی که به تازگی تمام شده (30 آذر 1401) بیش از 197 میلیارد تومان سود ناخالص، 184 میلیارد تومان سود عملیاتی و 134 میلیارد تومان سود خالص محقق شده است.

مدیرعامل غدانه یکی از دلایل جهش سود در سال مالی اخیر را تصمیم هیئت‌مدیره برای خروج از کارمزدی کار کردن اعلام کرد و گفت: نزدیک به تمام ظرفیت شرکت خرید انجام و نقدینگی خوبی وارد شرکت شد، همچنین تسهیلات خیلی خوبی نیز دریافت شد.

به گفته وی در جدول صورت‌های سود و زیان، درآمد عملیاتی این مجموعه 1500 میلیارد تومان بوده و همچنین سود هر سهم نیز در 5 سال اخیر همیشه صعودی بوده است.

وی در ادامه پتانسیل‌های غدانه را تشریح کرد و گفت: دارا بودن واحد تحقیق و توسعه فعال، نصب خط تولید توسط شرکت ایتالیایی و در اختیار داشتن تجهیزات روز دنیا، شفافیت عملیات مالی و بالا بودن کارایی و انگیزه پیشرفت با وجود مدیران جوان، عدم وجود بدهی مالیاتی و تأمین اجتماعی، جایگاه بالای تجاری و بازرگانی در تأمین مواد اولیه به صورت اعتباری، کیفیت بالای محصولات، وجود زنجیره مواد اولیه و فروش و استفاده از پتانسیل‌های حمایتی، اعتباری و نظارتی در سازمان اقتصادی کوثر از مهم‌ترین مزیت‌ها و پتانسیل‌های مجموعه کارخانجات پنبه و دانه‌های روغنی خراسان است.

غدانه بودجه‌های خوبی دارد

در بخش دیگر نشست معارفه «غدانه» فرشته قاسمی مدیر ارزش‌گذاری تامین سرمایه امین در تشریح فاکتورهای موثر بر برآورد بهای این شرکت عنوان کرد: صورت‌های مالی حسابرسی شده سال 1396 تا سال 1400 و صورت مالی 6 ماهه منتهی به 31 خرداد ماه 1401 و صورت مالی 3 ماهه حسابرسی نشده تابستان در این گزارش مورد استفاده قرار گرفته است.

او با تاکید بر اینکه شرکت غدانه بودجه‌های خوبی دارد و عمدتا گزارش‌ها به سمت انحراف مثبت است عنوان کرد: سود شرکت در پایان ۱۴۰۱ رشد چشمگیری پیدا می‌کند که بخشی از آن دلیل عملیاتی داشته و بخشی از آن مربوط به حذف ارز ۴۲۰۰ است. همچنین در آمد و حاشیه سود شرکت از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ صعودی بوده است.

نماینده ارزش‌گذار غدانه با یادآوری اینکه مفروضات اثرگذار بر تعیین ارزش از جمله متغیرهای اقتصاد کلان و عملیات شرکت مربوط به زمان تهیه گزارش است عنوان کرد: البته باید در نظر داشت که عملیات شرکت انحراف مثبت داشته است و محافظه‌کاری لازم در تهیه برآورد صورت گرفته است.

مدیر ارزش‌گذاری تامین سرمایه امین با اشاره به سهم 80 درصدی استحصال سویا از فعالیت کارخانجات پنبه و دانه‌های روغنی خراسان ابراز کرد: ظرفیت عملیاتی شرکت 108 هزار تن است اما تاکنون به دلیل سهمیه‌ای بودن سویا، نمی‌توانست از ظرفیت کامل استفاده شود. اکنون به دنبال حذف ارز 420 تومانی امکان استفاده از ظرفیت کامل باز می‌شود.

فرشته قاسمی با اعلام این برآورد که ظرفیت عملیاتی غدانه طی 5 سال به 90 هزار تن خواهد رسید عنوان کرد: دوره پیش‌بینی گزارش ارزش‌گذاری 1401 تا 1405 است و در این دوران مقدار تولید و فروش بر اساس بودجه مقداری شرکت در نظر گرفته شده است.

نماینده ارزش‌گذار «غدانه» ظرفیت استفاده از تسهیلات بانکی را فاکتور مهمی در میزان سرمایه در گردش عملیاتی این شرکت دانست و بیان کرد: شرکت غدانه پتانسیل استفاده از تسهیلات ۱۸ درصد را دارد و آن را در دوره‌‌های ۱۵ تا ۹۰ روزه تسویه کرده است و در ادامه نیز بازپرداخت تسهیلات را نهایتا تا ۳۰ روز انجام داده که هزینه‌ها را پایین می‌آورد.

مدیر ارزش‌گذاری تامین سرمایه امین در تشریح اعداد و ارقام به دست آمده در خصوص بهای کارخانجات پنبه و دانه‌های روغنی خراسان گفت: ارزش کل شرکت در روش‌های FCFF و DDM به ترتیب 512 میلیارد تومان و 490 میلیارد تومان برآورد شده است. این رقم در روش P/E TTM یک هزار و 1150 میلیارد تومان است.

او در نهایت در توضیح متد ارزش‌گذاری غدانه و جمع‌بندی ارقام گفت: به روش دی دی ام ضریب اتکایی پایینی داده شد و عمده ضریب با لحاظ کردن افق بلند مدت به روش‌های ذاتی اختصاص داده شد. به این ترتیب در جمع‌بندی ارزش کل شرکت 570 میلیارد تومان و هر سهم 1056 تومان ارزش‌گذاری شده است.

 

مدیریت ارتباطات فرابورس ایران

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر:

این خبر را از دست ندهید