رئیس فراکسیون معدن و صنایع‌معدنی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد:

وجود حمایت و تامین منابع مالی مورد نیاز لازمه دستیابی به اهداف تامین نیروی انسانی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور است

کدخبر : 55500

نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی لازمه دستیابی به اهداف تامین نیروی انسانی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور را وجود پشتوانه و حمایت و تامین منابع مالی مورد نیاز عنوان کرد و گفت: مجلس شورای اسلامی و دولت بایستی با همکاری یکدیگر به رفع موضوع بپردازد.

 

به گزارش روابط‌عمومی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور، رئیس، دبیر و اعضای فراکسیون معدن و صنایع‌معدنی مجلس شورای اسلامی مهمان ریاست، معاونان و مدیران این سازمان بودند. در این دیدار اعضای فراکسیون معدن و صنایع معدنی مجلس شورای اسلامی به ارتقای همه جانبه این سازمات تاکید کردند و دکتر علیرضا شهیدی معاون وزیر صمت و رئیس این سازمان به بررسی تاریخچه و فعالیت‌های جاری سازمان متبوع خود پرداخت. همچنین مهندس رضا جدیدی دیرکل دفتر برنامه‌ریزی، فناوری اطلاعات و بودجه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور به بررسی و ارائه موضوعاتی از جمله طرح تحول، روند تولید اطلاعات پایه، مسائل حاکمیتی، بودجه، چالش‌های پیش‌روی اکتشاف و نیروی‌انسانی و فعالیت‌های تخصصی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور پرداخت.

نماینده مردم یزد و رئیس فراکسیون معدن و صنایع‌معدنی مجلس شورای اسلامی در حاشیه این دیدار درباره چالش‌های پیش‌روی چرخه نخست اکتشاف و حمایت مجلس جهت ارتقای این سطح گفت: امروز در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در راستای بررسی مشکلات بخش اکتشاف و زمین‌شناسی مذاکرات مناسبی با حضور نمایندگان عضو فراکسیون معدن و صنایع معدنی انجام شد.

 

محمدصالح جوکار، ضمن اشاره به ارائه عملکرد مناسب سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور از سوی ریاست و مدیران این سازمان گفت: اقدامات بسیار مناسبی در این سازمان در حوزه اکتشاف معادن و مطالعات زمین‌شناسی انجام شده و از سویی این بخش با چالش‌های متعدد در حوزه‌های مختلف مواجه است.

وی با بیان این‌که موضوع منابع انسانی و جذب نیروی متخصص در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور بسیار ضروری است، تصریح کرد: امیدواریم مشکلات پیش‌روی این بخش برطرف شود تا دانش‌آموختگان معدن و زمین‌شناسی جذب این مجموعه شوند.

نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی لازمه دستیابی به اهداف تامین نیروی انسانی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور را وجود پشتوانه و حمایت و تامین منابع مالی مورد نیاز عنوان کرد و گفت: مجلس شورای اسلامی و دولت بایستی با همکاری یکدیگر به رفع موضوع بپردازد.

به گفته وی، در برنامه برنامه ششم توسعه محدودیت‌هایی برای توسعه ساختار سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور وجود داشت که امیدواریم در برنامه هفتم توسعه برای بسط و توسعه ساختارهای انسانی کارگشایی لازم صورت گیرد.

جوکار با بیان این‌که این امر به کمک تجربیات به دست آمده در طول برنامه ششم به‌دست آمده، تاکید کرد: امروز بایستی مشخص شده باشد که کدام سازمان نیاز به کارگشایی و جذب نیروی انسانی دارد که یکی از این مجموعه‌ها می‌تواند سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور باشد که در برنامه هفتم توسعه می‌توانیم موارد را بررسی کنیم.

وی موضوع تجهیزات را به عنوان یکی دیگر از چالش‌های پیش‌روی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور عنوان کرد و افزود:  بر اساس ماده ۴۳ برنامه ششم و همچنین برنامه هفتم بایستی احکام مناسبی را برای رفع این موضوع پیش‌بینی کنیم تا در طول برنامه ۵ ساله سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور بتواند اقدامات تحول‌آفرینی در حوزه مطالعات و اکتشاف داشته باشد.

رئیس فراکسیون معدن و صنایع‌معدنی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اهمیت و چرایی توجه و نگاه عمیق‌تر به مجموعه سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور گفت: انجام مطالعات زمین‌شناسی و عملیات اکتشافی پیش زمینه چرخه بهره‌برداری و استخراج از معادن است و اگر اکتشافات اولیه به درستی صورت نگیرد به طور مسلم انجام اقدامات بعدی نیز به طور صحیح امکان‌پذیر نخواهد بود و کشور متضرر خواهد شد.

وی ادامه داد: در صورتی که اکتشافات اولیه به صورت مناسب انجام نشود در نتیجه بهره‌برداری‌ ناقص، نادرست و غیرعلمی از معادن باعث کاهش عمر معادن خواهد شد و هزینه‌ها افزایش می‌یابد.

نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: پیش زمینه این موارد این است که سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در زمینه شناسایی و اکتشاف معادن با استفاده از روش‌های علمی و تجهیزات مناسب فعالیت خود را ادامه دهد که البته تامین منابع مالی آن باید در بودجه سنواتی لحاظ شود و احکام مورد نیاز برای پشتیبانی را نیز در اختیار داشته باشد که بر همین اساس در مجلس شورای اسلامی و فراکسیون معدن و صنایع‌معدنی این موضوع را دنبال خواهیم کرد.

هماهنگی میان دستگاهی جهت استفاده از ظرفیت‌ سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور برای خدمات‌رسانی به مردم

همچنین نماینده مردم فریدن و فریدونشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که مناطقی در غرب در استان اصفهان از نظر زمین‌شناسی بکر و دست‌نخورده هستند، گفت: این مناطق عوارض طبیعی خاص و زیبایی‌ها و جاذبه‌های طبیعی خود را دارند.

حسین محمدصالحی افزود: این مناطق سردسیر و کوهستانی در غرب استان اصفهان جزو مرتفع‌ترین نقاط در این استان هستند و به دنبال برگزاری جلسه با سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور نکات قابل‌توجهی از جمله افزایش ظرفیت‌های معدنی شهرستان‌های استان اصفهان، بررسی موضوع ژئوپارک، زیست‌بوم‌ها و شناخت مخاطرات طبیعی  بررسی شد.

وی با بیان این‌که موضوعات مختلف مخاطرات‌طبیعی هر ساله در این استان روی می‌دهد، تصریح کرد: سال گذشته بخاطر بارش سنگین برف و بسته شدن راه‌های روستایی و سقوط برف و بهمن با مشکلاتی مواجه بودیم که شناخت این مخاطرات و بهره‌گیری از مطالعات انجام شده در سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور در دستیابی به راهکار مناسب برای رفع این موانع مناسب خواهد بود.

نماینده مردم فریدن و فریدونشهر در مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که در بسیاری از مناطق استان اصفهان بخاطر برداشت بی‌رویه آب با فرونشست زمین مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: بسیاری از مناطق استان اصفهان به دشت‌های ممنوعه تبدیل شده‌اند که شناسایی کلی مناطق از نظر زمین‌شناسی و بررسی آن جهت احداث و انتقال خطوط انرژی جهت کاهش اثرات این مخاطرات تاثیرگذار خواهد بود که بایستی با ایجاد هماهنگی میان دستگاهی از ظرفیت‌ها و مطالعات انجام شده در این سازمان جهت خدمات‌رسانی بیشتر به مردم منطقه استفاده شود.

وی درباره توسعه اکتشاف مواد معدنی در استان اصفهان جهت تامین خوراک مجتمع صنعتی فولاد گفت: چندین معدن بزرگ سنگ آهن و منگنز در منطقه وجود دارد که البته بهره‌برداری از آنها به خاطر پوشش گیاهی خاص منطقه زاگرس مرکزی با ممنوعیت‌ها و محدودیت‌هایی  از سوی منابع طبیعی مواجه  شده است.

محمدصالحی با تاکید به این‌که بایستی قاعده اهم و مهم را در برداشت از ذخایر معدنی درنظر گرفت، تصریح کرد: بایستی با انجام مطالعات مورد نیاز به این نتیجه برسیم که آیا حفظ و رعایت موازین زیست‌محیطی منطقه ضرورت بیشتری دارد و یا بایستی از ذخایر معدنی غنی که مورد نیاز کشور است؛  استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ذخایر بسیاری از معادن با پوشش گیاهی مناسب در حال استخراج است و به صورت خام به خارج از کشور صادر می‌شود که بایستی این موضوع با برگزاری نشست‌های جدی در بدنه دولت بررسی شود و به هر کدام از موضوعات و توجه به میزان اولویت آن از جمله مسئله حفظ منابع طبیعی و یا برداشت از منابع طبیعی توجه شود تا با بررسی مناسب به راهکار مناسب دست یابیم.

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر: