وزیر صمت در مراسم افتتاحیه طرح انتقال آب خلیج فارس عنوان کرد

اجرای بزرگترین پروژه آبی و خاکی ایران در نظام جمهوری اسلامی توسط مدیران شجاع صنایع معدنی

اجرای بزرگترین پروژه آبی و خاکی ایران در نظام جمهوری اسلامی توسط مدیران شجاع صنایع معدنی
کدخبر : 14950

علیرضا رزم حسینی وزیر صمت در مراسم افتتاحیه طرح انتقال آب خلیج فارس با اشاره به اجرای بزرگ‌ترین پروژه آبی و خاکی ایران در نظام جمهوری اسلامی گفت: این پروژه توسط مدیران شجاع شرکت مس، گل‌گهر و چادرملو اجرا شده که ریسک این پروژه را پذیرفتند و این پروژه ملی را انجام دادند.

به گزارش رصد اقتصادی به نقل از مس پرس، وزیر صمت با بیان این مطلب گفت: وزارتخانه صمت این رسالت را دارد که کشور را با شرکت‌های توسعه‌گرا بسازد و در این مسیر شرکت‌های صنعتی و معدنی هستند که می‌توانند کار را انجام دهند.

رزم حسینی با اشاره اهمیت این پروژه اظهار داشت: همان‌گونه که پیشینیان ما بیش از 2000 سال پیش آب را از دل زمین بیرون آوردند، امروز نیز ما با کمک فناوری و خدمات در دولت فعلی و در عصر جمهوری اسلامی ایران بزرگ‌ترین انتقال آب را از خلیج فارس به فلات مرکزی را انجام دادیم که برای نسل آینده به یادگار خواهد ماند.

وی با بیان اینکه این پروژه یک پروژه شگفت‌انگیز است، افزود: نگاه‌های منفی‌گرایانه برای این پروژه وجود داشت؛ اما امروز مفتخریم که در دولت تدبیر و امید این پروژه به بهره‌برداری برسد.

وی با اشاره به این‌که این پروژه بدون یک ریال دولتی هزینه انجام شده، اظهار کرد: شرکت‌های توسعه‌گرا و صنعتی و معدنی کشور را باید بسازند و نمونه آن هم این است که امروز صنایع و معادن کشور برای بقای خود در این منطقه حاضر به سرمایه‌گذاری شدند.

رزم حسینی گفت: این پروژه توسط 194 شرکت داخلی انجام شده و در این چندسال 8 هزار نفر در این پروژه در حال انجام کار بودند.

به گفته وی، طراحی و اجرای این پروژه با دانش ایرانی و ماشین‌آلات ایرانی و برای تامین آب پایدار بوده و اکنون با افتتاح آن نشان دادیم که می‌توانیم برای کشور آب پایدار داشته باشیم.

رزم حسینی بیان کرد: این پروژه می‌تواند منجر به پس‌انداز آب در کشور شود یعنی حداقل 180 میلیون مترمکعب صرفه‌جویی در استفاده از سفره‌های آب زیرزمینی خواهیم داشت. همچنین نظر کارشناسان در زمانی که قرار بود این ایده اجرایی شود بر این بود که صرفه اقتصادی در این است که آب از جنوب کشور به کنار معادن آورده شود.

وی با اشاره به اینکه این طرح یک الگوی بسیار موفق در محیطزیست بوده است، گفت: همکاری با انسجام کامل بین بخش‌های مختلف دولتی همچون وزارت نیرو، جهاد کشاورزی، محیط زیست و صندوق توسعه ملی از جمله موارد مهم این طرح است. همچنین مدیران منطقه‌ای و محلی کرمان و یزد نیز در اجرای این طرح نقش اساسی داشتند و پیگیری بسیاری برای آن داشتند. همچنین نمایندگان مجلس نیز پیگیری برای اجرای طرح را در برنامه‌های خود داشتند و ما امروز می‌بینیم که به این طرح جامه عمل پوشانده شد.

رزم حسینی گفت: در دولت تدبیر و امید این پروژه سرعت گرفت و امروز در دولت دوازدهم به افتتاح رسید. در واقع ایده‌های باور نکردنی برای این پروژه صرف شده که می تواند در دیگر وزارتخانه‌ها مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: طرح دیگری که وزارت صمت به دنبال آن است انتقال آب از چابهار به سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی است. یک شرکت برای اجرای این پروژه تاسیس و مطالعات آن نیز آغاز شده است.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر:

‍‍‍
این خبر را از دست ندهید
روی خط رسانه