ایمیدرو

هوشمندی و ارتقای بهره وری معادن، مهمترین برنامه دانش بنیانی ایمیدرو

هوشمندی و ارتقای بهره وری معادن، مهمترین برنامه دانش بنیانی ایمیدرو
کدخبر : 33155

معاون برنامه ریزی و توانمندسازی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) گفت: هوشمندی و ارتقای بهره وری معادن، مهمترین برنامه راهبردی ارتقای تولید دانش بنیان ایمیدرو است.

به گزارش رصد اقتصادی و به نقل از به نقل از ایمیدرو؛ آقای امیر خرمی شاد در نشست ارائه عملکرد پژوهش و فناوری ایمیدرو افزود: سند کوتاه مدت توسعه فناوری این سازمان تحت عنوان «نظام مدیریت توسعه فناوری ایمیدرو» بر مبنای نیازمندی های فناورانه و نوآورانه ایمیدرو، تدوین شده است.

وی افزود: این سند، ضمن پایش محیط بیرونی و توانمندی های درون سازمانی، فرآیند ها و زیرفرآیند های نظام مدیریت توسعه فناوری و شاخص های ارزیابی آنها، نقش برجسته ای در کارایی و اثربخشی مدیریت پژوهش و فناوری ایمیدرو خواهد داشت. در این نظام مدیریتی، جایگاه و وظایف سایر ذینفعان و فعالان برون سازمانی در قالب ۲ برنامه کوتاه مدت و بلندمدت شناسایی می شوند.

سیاست های توسعه فناوری ایمیدرو طی امسال معاون برنامه ریزی و توانمندسازی ایمیدرو با اشاره به اولویت های عملیاتی این سازمان در تدوین و پیاده سازی سیاست های توسعه فناوری در سال جاری گفت: این سازمان با هدف راهبردی ترویج، توسعه و ارتقای شرکت های دانش بنیان، اقدام به شناسایی، اولویت گذاری و هدف گیری ماشین آلات خطوط تولید و تجهیزات صنعتی با تکرار بالا و دارای حساسیت صنعتی می کند.

وی افزود: ایجاد سامانه جامع عرضه و تقاضای نیاز فناورانه و ایده های نخبگان و شرکت های دانش بنیان، ایجاد فن بازار و نمایشگاه مجازی و دائمی محصولات دانش بنیان، حمایت از کسب وکار های نوپا (استارتاپ ها) و شرکت های دانش بنیان بخش معدن و صنایع معدنی، تبیین روند های کاهش آلاینده ها، تحلیل روند های کسب و کار در این بخش و نیز ارائه خدمات پایلوت و نمونه سازی، بخشی از برنامه های امسال است. خرمی شاد با بیان اینکه «تنظیم گری و مقررات زدایی در راستای ارتقای اقتصاد دانش بنیان به عنوان یکی دیگر از راهبرد های نظام مدیریت توسعه فناوری ایمیدرو» گفت: براین اساس، «تدوین آیین نامه فناوری های سبز و حوزه های کاربردی آن در طول زنجیره ارزش معدن و صنایع معدنی» و نیز «شناسایی اقلام حیاتی و سرمایه ای این بخش در راستای تنظیم گری و مقررات زدایی» مدنظر است.

وی ادامه داد: برای هم افزایی پژوهش و توسعه فناوری بین ایمیدرو و شرکت های بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی در حوزه های سرب و روی، سنگ آهن و فولاد، آلومینیوم، طلا و غیره، نشست های مختلفی در حال برگزاری است.

برخی اقدامات ایمیدرو برای توسعه دانش بنیان ها غلامرضا ملاطاهری، مدیر آموزش، پژوهش و فناوری ایمیدرو، نیز در این نشست با اشاره به اقدامات این سازمان در حوزه توسعه اقتصاد دانش بنیان در سال جاری گفت: در فروردین امسال، سند برنامه های عملیاتی ایمیدرو در توسعه اقتصاد دانش بنیان، تهیه و برنامه پیشنهادی این سازمان به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه شد. وی افزود: جلسات مشترکی با مدیرکل فناوری و نواوری وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاون علمی ریاست جمهوری و نماینده وزارت ارتباطات برگزار شد.

همچنین، در برنامه راهبردی ارتقای تولید دانش بنیان این وزارتخانه، بخش معدن و صنایع معدنی گنجانده شد. ملاطاهری با بیان اینکه برنامه تدوین تفاهم نامه همکاری راهبردی بین وزارت صنعت، معدن و تجارت، ایمیدرو سازمان توسعه و نوسازی معادن و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دستور کار است، گفت: این تفاهم نامه با هدف هم افزایی برای تعریف و راهبری کنسرسیوم تحقیق و توسعه میان شرکت های بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی تدوین شد. وی افزود: شناسایی نیاز های فناورانه بنگاه های معدنی برای ایجاد بازار مقیاس بزرگ برای شرکت های دانش بنیان، تضمین ریسک این شرکت ها و نیز تضمین خرید فناوری های در حال توسعه پرریسک، از دیگر مفاد تفاهم نامه مذکور است.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر:

‍‍‍
این خبر را از دست ندهید
روی خط رسانه