بورس

بورس بازان این توصیه ها را جدی بگیرند | روند بورس تا پایان سال چگونه خواهد بود؟

بورس بازان این توصیه ها را جدی بگیرند | روند بورس تا پایان سال چگونه خواهد بود؟
کدخبر : 21897

یک کارشناس بازار سرمایه، گفت: در اواخر فصل بهار و فصل تابستان زمینه ایجاد برخی از امیدواری‌ها در معاملات بورس فراهم شد که وجود چنین انتظارات مثبتی در بازار باعث رشد حدود ۴۰ درصدی شاخص بورس شد.

به گزارش رصد اقتصادی: روز چهارشنبه (7 مهرماه) بورس تهران حاشیه ساز شد و خبر کشف ماینر استخراج رمزارز در سازمان بورس تهران در رسانه ها منتشر شد. وضعیت بورس در روزهای اخیر چندان مطلوب نیست و بازار  با ریزش های بسیاری که داشته، زمینه نگرانی سهامداران را بوجود آورده است. همین موضوع، باعث شد که رییس سازمان بورس از سمت خود استعفاء بدهد و چند ساعت بیشتر نگذشت که رییس جدید سازمان بورس تهران منصوب شد.
«پیمان حدادی» کارشناس بازار سرمایه با اشاره به بازگشت نوسان منفی به معاملات بورس در چند وقت اخیر افزود: در اواخر فصل بهار و فصل تابستان زمینه ایجاد برخی از امیدواری‌ها در معاملات بورس فراهم شد که وجود چنین انتظارات مثبتی در بازار باعث رشد حدود ۴۰ درصدی شاخص بورس شد.
وی با بیان اینکه از ابتدا پیش‌بینی شده بود که از نیمه مردادماه، معاملات بورس تغییر مسیر دهد و وارد فاز استراحت شود، گفت: سهامداران پیگیر این موضوع بودند که انتظارات مثبت ایجاد شده تا چه میزان تبدیل به واقعیت می‌شود.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه نمی‌توان چنین انتظاری را داشت که دولت طی یک ماه اقدامات اساسی و تاثیرگذاری را بر روی معاملات بازار سهام انجام دهد، اظهار داشت: با وجود اینکه برخی از مقامات دولتی در صحبت‌های خود مواردی به نفع بازار سرمایه مانند عدم افزایش نرخ بهره بانکی و حذف قیمت‌گذاری دستوری را مطرح کرده بودند، اما این موارد نمی‌تواند در کوتاه‌مدت بر روند معاملات این بازار تاثیرگذار باشد.

فروش اوراق علت نوسان بورس

وی به فروش اوراق و تاثیر منفی آن بر معاملات بازار سهام تاکید کرد و افزود: روی آوردن به سمت فروش اوراق به لحاظ روانی با تاثیر منفی بر روند بازار همراه است؛ بنابراین یکی از عوامل تاثیرگذار بر نوسانات منفی اخیر بازار و جلوگیری از رشد شاخص بورس، فروش اوراق بود که منجر به کاهش شاخص بورس از محدوده یک میلیون و ۶٠٠ هزار واحد تا محدوده یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد شد.
حدادی خاطرنشان کرد: سهامداران نباید این موضوع را فراموش کنند که اصلاح ایجاد شده در بازار طبیعی بود اما بخشی از آن ناشی از فروش اوراق بود که این اقدام به نفع بازار سرمایه نیست.
این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: به غیر از فروش اوراق که می‌تواند منجر به تاثیر منفی بر روند بازار ایجاد شود، ریسک دیگری تهدیدکننده معاملات بازار نیست.
به گفته وی، برخی کاهش نرخ دلار را دیگر ریسک تهدیدکننده بازار عنوان می‌کنند، در حالی که بعید به نظر می‌رسد در کوتاه‌مدت شاهد کاهش احتمالی قیمت ارز باشیم.
حدادی ادامه داد: مؤلفه‌های کلان اقتصادی نشان‌دهنده کاهش شدید قیمت ارز نیست زیرا با توجه به مذاکرات احتمالی برجام نمی‌توان در کوتاه‌مدت چندان شاهد کاهش قیمت ارز در بازار بود.
این کارشناس بازار سرمایه افزود: قیمت‌ها در بازارهای جهانی پس از اصلاحی که تجربه کرده بودند به مرور شروع به رشد کردند و قیمت‌ها در فلزات اساسی مانند سرب، روی، آلومینیوم و نیز نفت و مشتقات نفتی در مرحله افزایش قرار گرفتند.

بورس

بازارهای موازی تهدید کننده بورس هستند

وی با تاکید بر اینکه از دید بنیادی ریسکی تهدیدکننده معاملات بازار نیست، گفت: بررسی تولید و فروش شرکت ها در شهریور ماه معقول بود و انتظار بازار این است که صورت‌های مالی ۶ ماهه شرکت‌ها نیز به لحاظ سودآوری مثبت باشند.
حدادی خاطرنشان کرد: اکنون بازارهای موازی با بورس جزو ریسک‌های تهدیدکننده بازار هستند، تاکنون رشد قیمت‌هایی به صورت ماهانه در بازار مسکن، ارز و سکه رخ داده است که بازار سهام از چنین رشدی عقب مانده است و همچنین تاکنون شاهد اثر مثبت رشد قیمت ارز در معاملات بورس نبوده‌ایم.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: از درون بازار ریسکی تهدیدکننده معاملات این بازار نیست اما به هر حال ابهاماتی در خصوص تغییر سطح کلان سازمان بورس وجود دارد که آیا تغییری در سطح مدیریت سازمان بورس رخ می دهد یا خیر، این موضوع از جمله مسایلی است که سهامداران را دچار شک و تردید کرده است.

روند بورس تا پایان 1400

وی روند معاملات بورس تا پایان سال را مورد ارزیابی قرار داد و گفت: این بازار تا پایان سال می‌تواند بیشترین بازدهی را نسبت به سایر بازارها در اختیار سهامداران قرار دهد اما این موضوع هم باید مدنظر سهامداران باشد که سرمایه‌گذاری در بورس می‌تواند با ریسک زیادی نسبت به سایر بازارها همراه باشد و نوسان های ایجاد شده نباید منجر به نگرانی سهامداران و فتارهای هیجانی آنها برای فروش سهام شود.
حدادی به سهامداران پیشنهاد کرد و گفت: نگاه سهامداران برای سرمایه‌گذاری در بورس نباید خیلی کوتاه‌مدت یا بلندمدت باشد، بلکه بهتر است بازه زمانی چهار تا ۶ ماه را در نظر داشته باشند و براساس آن سهام بنیادی یا صنایع پیشرو را مدنظر سرمایه‌گذاری‌های خود قرار دهند و براساس آن سبد سرمایه گذاری خود را از سهامی که در چند وقت اخیر اصلاح خوبی داشتند، تشکیل دهند و از این طریق وارد بازار شوند.
این کارشناس بازار سرمایه، اظهار داشت: از روزهای منفی معاملات بورس می‌توان برای خرید سهام مثبت با نگاه بازدهی حدود ۴٠ درصدی تا پایان سال استفاده کرد.
گفتنی است، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات هفته‌ای که گذشت (چهارشنبه، هفتم مهرماه) با ۵۱ هزار افزایش نسبت به هفته قبل به عدد یک‌میلیون و ۴۳۷ هزار واحد رسید؛ براین اساس رشد شاخص کل در هفته جاری حدود ۳.۶ درصد بود.

منبع: ایرنا
آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر:

‍‍‍
این خبر را از دست ندهید
روی خط رسانه