به گزارش رصداقتصادی، بالاخره انتظارها به سر رسید و وام بازنشستگان تامین اجتماعی پرداخت شد. آنطور که رئیس کانون عالی مستمری بگیران و بازنشستگان کشوری گفته است وام بازنشستگان تامین اجتماعی را در مرحله اول به 120 هزار نفر از بازنشستگان پرداختهاند. وام بازنشستگان تامین اجتماعی پنج و هفت میلیون تومان بوده است.
علی اصغر بیات، رئیس کانون عالی مستمری بگیران و بازنشستگان کشوری درباره جزئیات پرداخت وام به بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: با توجه به شرایط کشور و بازنشستگان از سال گذشته تصمیم گرفتیم سامانهای را با همکاری سازمان تامین اجتماعی، بانک رفاه و کانون عالی بازنشستگان راهاندازی کنیم.
رئیس کانون عالی مستمری بگیران و بازنشستگان کشوری بیان کرد: در سال گذشته به شکل غیرحضوری ۳۴۰ هزار فقره وام ۷ میلیون تومانی به بازنشستگان پرداخت کردیم اما امسال در مرحله اول ۱۲۰ هزار فقره وام ۷ و ۵ میلیون تومانی پرداخت شد.
بیات ادامه داد: ما سهمیه استانها را بر اساس برنامهریزی که از قبل انجام شده بود اعلام کردیم و در تاریخ ۱۱ شهریور ۱۲۰ هزار فقره وام بازنشستگان در دور سوم پرداخت شد.ثبتنام و دریافت این وام از طریق سامانه به شکل غیر حضوری پرداخت شده تمام سعی ما این است که مراجعات بازنشستگان به بانک به شعبات تامین اجتماعی و کانونها کمتر شود.
وی افزود: این سامانه کاملا غیرحضوری بوده و اسامی بازنشستگان در آن ثبت میشوند. فقط کاربر اسم و مشخصات خود را وارد سامانه میکند. بازنشستگان عزیز ما به این نکته توجه کنند که اولا خط موبایل در زمان باید به نام خود فرد باشد تا احراز هویت انجام شود.
بیات گفت:پرداخت وام به صورت کاملا غیرحضوری بوده و متقاضیان از طریق سامانه در کانون استانها ثبت نام کرده اند.
رئیس کانون عالی مستمری بگیران و بازنشستگان کشوری تصریح کرد: بازنشستگان توجه کنند برخی موارد مانند چک برگشتی و معوقه ها باعث می شود در دریافت وام با مشکل مواجه شوند.
گفتنی است بازنشستگان می توانند از طریق سایت کانون های بازنشستگی استانها اقدام به ثبتنام وام کنند.
پیس از این علی جهانی، مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی درباره روند اعطای تسهیلات قرضالحسنه به مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی گفته بود: سال گذشته نزدیک به ۳۴۰ هزار نفر از تسهیلات قرضالحسنه بهرهمند شدند.
وی ادامه داد: مبلغ این وام قرضالحسنه با بهره ۴ درصد، ۵ میلیون تومان بود که امسال به ۷ میلیون تومان افزایش یافته و ۴۰۰ هزار نفر میتوانند از این امکان استفاده کنند.
مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی سازمان تأمین اجتماعی با بیان اینکه ۲۶۰۰ میلیارد تومان برای این امر اختصاص یافته است، از راهاندازی سامانه الکترونیکی ویژه این امر ظرف یک هفته آینده خبر داد و افزود: این سامانه با هدف تسهیل ثبتنام و دریافت وام طراحی شده است و تا حد زیادی از مراجعات حضوری مستمریبگیران به بانکها میکاهد.
جهانی گفت: سامانه مزبور بستری برای ثبتنام درخواستها و واریز وامهاست و اولویت با کسانی است که تاکنون وامی دریافت نکردهاند. مسلما آن دسته از مستمریبگیران که وام دریافت کرده و در حال پرداخت اقساط هستند، نمیتوانند تقاضای مجدد دریافت وام داشته باشند.
تغییر شرایط وام ۱۰۰ میلیونی بازنشستگان
در هفته گذشته بانک رفاه در اطلاعیهای اعلام کرد که در قالب طرح کرامت بانک رفاه به بازنشستگان و مستمری بگیران به منظور تامین اموال، تعمیرات اساسی و بازسازی کامل واحدهای مسکونی پرداخت میکند.
این وام به تمامی مستمری بگیران و بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی و بازنشستگان دانشگاههای علوم پزشکی که حقوق خود را از بانک رفاه دریافت میکنند پرداخت میشود.
نرخ سود این وام ۱۸ درصد با اقساط ۶۰ ماهه است. متقاضی باید در مدت پنج سال این وام را برگرداند. یعنی دریافت کننده وام ۱۰۰ میلیون تومانی باید ماهانه دو میلیون و ۵۴۰ هزار تومان قسط بپردازد.
اما مخاطبان تجارتنیوز که در این چند روز به بانک رفاه مراجعه کردهاند از شرایط عجیب این وام میگویند. یکی از مخاطبان نوشت: «من تماس گرفتم با دوستی در بانک گفت باید ۱۰۰میلبون به مدت سه ماه در بانک سپرده کنید سپس وام با سود ۱۸درصد پرداخت میکند.»
پیگیریها از شعب مختلف بانک رفاه نیز این موضوع را تایید میکند، اپراتورها در برخی از شعب میگویند که هنوز ابلاغیهای به دستشان نرسیده است، برخی دیگر نیز که این وام را پرداخت میکنند از شروط مختلفی میگویند.
حقوق بالاها ۱۰۰ میلیون تومان میگیرند
اپراتور یکی از شعب میگوید: این وام با توجه به حقوق دریافتی هر بازنشسته پرداخت میشود. یعنی اگر یک بازنشسته حقوق وزارت کاری سه میلیون و ۷۰۰ هزار تومانی میگیرد، میتواند نصف مبلغ کل وام را بگیرد.
به گفته این اپراتور، برای این که یک بازنشسته ۱۰۰ میلیون تومان وام بگیرد باید ماهانه حدود شش تا هفت میلیون تومان حقوق دریافتی داشته باشد.
در شعبه دیگری از بانک رفاه نیز متصدی باجه تسهیلات، موضوع تناسب وام پرداختی با حقوق دریافتی بازنشسته تایید میکند. او میگوید: این وام براساس یک جدول با ضریب مشخص پرداخت میشود. در واقع یکی از شروط دریافت وام این است که ۶۰ درصد حقوق بازنشسته معادل یک قسط این وام باشد.
تخلف بانک رفاه در تعیین مبلغ وام
از آنجایی که هر قسط این وام ۱۰۰ میلیون تومانی معادل دو میلیون و ۵۴۰ هزار تومان است:
اگر حقوق یک بازنشسته چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان باشد، میتواند کل مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان را بگیرد. اما بانک رفاه برای این که ۱۰۰ میلیون تومان وام را به این فرد پرداخت کند، شرط حقوق ۶ تا ۷ میلیون تومانی را گذاشته است که در واقع یک تخلف است.
بانک رفاه میگوید اگر فردی حقوقش سه میلیون و ۷۰۰ وزارت کار باشد، فقط میتواند ۵۰ میلیون تومان وام بگیرد، در این حالی است که باید به این فرد ۸۸ میلیون تومان وام داده شود.
۶۰ درصد حقوق یک بازنشستهای که سه میلیون و ۷۰۰ هزار تومان دریافت میکند، دو میلیون و ۲۲۰ هزار تومان است که یک قسط وام ۸۸ میلیون تومانی است نه ۵۰ میلیون تومانی.
سپردهگذاری ۱۴۰ میلیون تومانی!
از شروط دیگری که بانک رفاه برای پرداخت این وام در نظر گرفته، همانی است که مخاطبان میگویند؛ یعنی سپردهگذاری چند ماهه.
متصدی پرداخت وام در یکی از شعب میگوید: بازنشسته برای دریافت این وام باید مبلغی را چند ماه در بانک سپردهگذاری کند. او مبلغ مورد نیاز برای وام ۱۰۰ میلیون تومانی را ۵۰ میلیون تومان اعلام میکند. البته این میزان سپردهگذاری برای بازنشستهای است که ماهانه پنج میلیون تومان حقوق میگیرد.
اما یکی دیگر از شعب رقم خیلی بیشتری را برای سپردهگذاری میگوید. به گفته این اپراتور بخش تسهیلات، بازنشسته باید ۱۰۰ تا ۱۴۰ میلیون تومان را در بانک سپردهگذاری کند.
راه پرپیچ و خم دریافت وام برای بازنشستگانی که حقوقشان را بانک رفاه پرداخت میکند، عجیب به نظر میرسد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
0 دیدگاه