ایران خودرو

طرح جدید پیش فروش ایران خودرو | جزییات پیش فروش ایران خودرو

طرح جدید پیش فروش ایران خودرو | جزییات پیش فروش ایران خودرو
کدخبر : 22015

جزییات طرح پیش فروش محصولات ایران خودرو اعلام شد.

به گزارش رصد اقتصادی: گروه خودرو سازی ایران خودرو محصولات متنوعی را تولید می کند و خودروهای این شرکت، طرفداران بسیاری دارد. ایران خودرو در زمینه مونتاژ خودرو هم فعالیت دارد و خودرو 206 و پژو پارس از محصولات پُر طرفدار ایران خودرو است. ایران خودرو در زمینه تولید ماشین های دیزلی و سنگین هم فعالیت دارد و خودروهای تولیدی آن از کیفیت مناسبی برخوردار هستند. ایران خودرو روز دوشنبه (19مهرماه) مراسم قرعه کشی تعیین مشتریان نهایی را برگزار می کند.
در طرح جدید پیش فروش محصولات ایران خودرو ویژه مهرماه، ۵ محصول دنا پلاس توربو دستی و اتوماتیک، سورن پلاس، رانا پلاس و ۲۰۷ دستی پانوراما با موعد تحویل حداکثر یکساله عرضه شده است.
مراسم قرعه‌کشی برای تعیین مشتریان نهایی، ساعت ۱۰ صبح روز دوشنبه ۱۹ مهرماه در سالن کنفرانس معاونت بازاریابی و فروش ایران‌خودرو با حضور نمایندگان نهادهای ناظر برگزار خواهد شد و نتایج آن عصر همان روز اطلاع رسانی می شود. به منظور بهره‌مندی مشتریان واقعی در این طرح، محدودیت‌های پیش فروش کماکان اجرا خواهد شد.
گفتنی است، پس از پایان قرعه کشی، مشتریان نهایی فقط ۵ روز برای تسویه حساب فرصت خواهند داشت.

قیمت خودرو‌های خارجی صعودی شد

آیا واردات خودرو به طور کلی منتفی شد؟ به گفته دبیر انجمن واردکنندگان خودرو، واردات خودرو هنوز به طور کلی منتفی نشده است، اما چنانچه شورای نگهبان هم مصوبه آزادسازی واردات خودرو را تائید کند دیگر تاثیری در بازار خودرو ندارد.
مهدی دادفر توضیح داد: وزیر صمت معتقد است آزادسازی واردات خودرو به ضرر بازار ارز است و باعث افزایش قیمت دلار می‌شود. در حالی که بخش خصوصی این نگاه را تائید نمی‌کند و بالعکس عدم واردات خودرو باعث التهاب بازار خودرو می‌شود.
بررسی‌ها نشان می‌دهد با خبرساز شدن تداوم ممنوعیت واردات خودرو تا پایان سال دوباره فروشندگان خودرو‌های لاکچری از بازار عقب‌نشینی کردند و قیمت این خودرو‌ها به دلیل نوسان قیمت دلار اندکی گران شد.

آینده خودروهای خارجی و ایرانی چه می شود؟

دبیر انجمن واردکنندگان خودرو با اشاره به وضعیت بازار گفت: از شنبه فروشندگان خودرو‌های لاکچری عقب‌نشینی می‌کنند و احتمالا قیمت خودرو روند افزایشی داشته باشد.
دادفر اظهار کرد: چنانچه واردات خودرو آزاد می‌شد انواع تکنیک‌های فروش برای جلب نظر خریداران اعم از فروش اقساطی و ارائه یک سال گارانتی رایگان اجرا می‌شد. این در حالی است که اجرای این برنامه دوباره به تعویق افتاد.
آمار‌ها می‌گوید ۷۰ هزار دستگاه خودروی ناقص در انبار خودروسازان دپو شده و خودروسازان امکان تکمیل و تحویل آن را ندارند. با این وضعیت تولید و کمبود قطعه به نظر می‌رسد بازار خودرو آینده‌ای پر فراز و نشیب دارد و باید دید که قیمت خودرو‌های ایرانی و خارجی تا کجا پیش می‌رود؟

بازار خودرو از انحصار خارج می شود؟

اما اصلی‌ترین بخش از بازار خودرو که ظاهرا نمایندگان مجلس و شورای رقابت در مساله واردات روی آن حساب باز کرده‌اند، به حوزه خودروهای داخلی مربوط می‌شود. شورای رقابت به دنبال فرمولی است که این بخش از بازار را از انحصار خارج کند، آن هم به واسطه واردات خودروهایی با سطح قیمت نزدیک به محصولات دو خودروساز بزرگ کشور. این بخش بدون شک چالشی‌ترین و سخت‌ترین آزمون شورای رقابت در پروسه واردات خواهد بود، زیرا به نظر می‌رسد اولا تنوع محصول چندانی وجود ندارد و ثانیا احتمالا برای برخی شرکت‌های اصلی واردکننده نیز جذابیت خاصی ندارد، ضمن آنکه ممکن است واردات خودروهایی در راستای رقابت با محصولات ایران‌خودرو و سایپا به لحاظ قیمتی امکان‌پذیر نباشد. در حال حاضر و با در نظر گرفتن قیمت کارخانه‌ای خودروهای داخلی، کف قیمت از بالای ۱۰۰ میلیون تومان شروع می‌شود و سقف آن نیز به چیزی حدود ۳۰۰ میلیون تومان می‌رسد. قیمت‌های بازار نیز تقریبا در محدوده ۱۵۰ تا نهایتا ۵۰۰ میلیون تومان قرار می‌گیرند. بنابراین اگر قرار است در این بخش از بازار (به عنوان بخش اصلی و پر مشتری) رقابتی ایجاد و عملیات ضد انحصار (از مسیر واردات) صورت گیرد، نیاز به خودروهایی است که قیمت آنها در بازه قیمتی موردنظر -۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان- یا کمی بیشتر جای بگیرد. به عنوان مثال، اگر خودرویی با قیمت ۵۰۰ میلیون تومان وارد شود، می‌تواند با محصولات داخلی مانند تارا، دنا پلاس توربو شارژ و شاهین وارد رقابتی نسبی شود. اما اگر بناست بازار خودروهای پر تیراژتر داخلی (هسته بازار) تحریک شود، نیاز به واردات خودروهایی با محدوده قیمتی ۱۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان است. اما آیا با توجه به قیمت ارز از یکسو و تعرفه بالا از سوی دیگر و همچنین سایر عوارض و مالیات، اصلا امکان واردات چنین خودروهایی وجود دارد؟
شورای رقابت اما در حالی قصد دارد به واسطه واردات خودروهایی برای مصرف عموم، بازار را از انحصار خارج کند که در این راه، با مانعی بزرگ به نام تعرفه بالا روبه‌رو است. طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی، در حال حاضر تعرفه واردات خودرو به کشور ۸۶ درصد است، بنابراین هر خودرویی که وارد می‌شود، متناسب با ارز مرجع در گمرک، معادل ۸۶ درصد قیمت پایه آن به عنوان تعرفه اخذ خواهد شد. با یک مثال ساده می‌توان اثر تعرفه را بر قیمت خودروهای واردات نشان داد. با در نظر گرفتن یک خودروی ۱۵ هزار دلاری، قیمت پایه آن در بدو ورود به ایران (قبل از محاسبه مالیات و عوارض) و با نرخ فعلی ارز (۲۷ هزار و ۶۰۰ تومان در بازار آزاد)، چیزی حدود ۴۱۵ میلیون تومان از آب در می‌آید. با این قیمت طبعا می‌توان بازار خودروهای لوکس داخلی مانند دنا پلاس، تارا و شاهین را تحت تاثیر قرار داد و رقابتی نسبی ایجاد کرد. این رقابت روی لایه‌های پایین بازار نیز اثر محوری خود را خواهد داشت، به نحوی که انتظار می‌رود قیمت خودروهای ارزان‌تر نیز تحت تاثیر واردات محصولات ۱۵ هزار دلاری (بدون تعرفه و مالیات) افت کند. این در حالی است که مجلس شورای اسلامی تعرفه ۸۶ درصدی را برای واردات خودرو در نظر گرفته و با اعمال آن، قیمت نهایی یک خودروی ۱۵ هزار دلاری در ایران بسیار بالا خواهد رفت. برای این خودرو و با فرض اینکه گمرک همچنان ارز ۴۲۰۰ را برای محاسبه لحاظ کند، اعمال تعرفه ۸۶ درصدی چیزی حدود ۵۵ میلیون تومان به قیمت خام یک خودروی ۱۵ هزار دلاری اضافه می‌کند. بنابراین خودروی موردنظر به جای ۴۱۵ میلیون تومان‌(قیمت خام بدون تعرفه) ۴۷۰ میلیون تومان قیمت خواهد داشت. به این قیمت طبعا مبالغی نیز بابت عوارض و مالیات مربوط به خروج خودروهای فرسوده و همچنین سود واردکننده هم اضافه می‌شود که البته این هزینه‌ها اجتناب‌ناپذیر هستند. با این محاسبات، هرچه تعرفه پایین‌تر باشد، قیمت نهایی خودروهای وارداتی نیز کمتر از آب در می‌آید و این موضوع می‌تواند شورای رقابت و مجلس را در راستای تحقق هدف‌شان مبنی بر کاهش انحصار و تنظیم بازار خودرو یاری کند.

منبع: ایران جیب
آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر:

‍‍‍
این خبر را از دست ندهید
روی خط رسانه