وجه تمایز بانک گردشگری با دیگر بانک‌های ایران

وجه تمایز بانک گردشگری با دیگر بانک‌های ایران
کدخبر : 55486

بانک گردشگری تلاش می‌کند تا منابع خود را در جهت توسعه اشتغال و اقتصاد ملی استفاده کند و به همین دلیل فعالیت آن از بانک‌های دیگر متمایز است. بر همین اساس، بانک گردشگری تاکنون در مجموع 95 طرح حوزه گردشگری را در مناطق برخوردار و کمتر توسعه یافته کشور به مبلغ بیش از 10828 میلیارد ریال از محل منابع صندوق توسعه ملی تامین مالی کرده است.

زهرا قلباربند-خبرنگار رصد اقتصادی, بانک گردشگری که به صورت گسترده و سازمان‌دهی شده به حفظ و توسعه صنعت گردشگری کشور می‌پردازد، با تخصص مؤسسان خود در حوزه پرظرفیت و سودآور گردشگری، به عنوان یک فرصت برای سرمایه‌گذاری و ابتکارات بخش خصوصی در این صنعت، به اقتصاد ملی کمک می‌کند. وجه تمایز بانک گردشگری در اعطای تسهیلات و حمایت‌های مالی از توسعه صنعت گردشگری و معرفی صنایع دستی ایران به سراسر دنیا می‌باشد که در کنار پرداخت‌های مالی به تولیدکنندگان در راستای عمل به فرامین رهبر معظم انقلاب در جهت رشد تولید انجام می‌دهد.

حمایت‌های بانک گردشگری از مناطق کم‌برخوردار در سال‌های گذشته مستمر ادامه داشته است. حمایت‌هایی که از تولیدکنندگان انجام شده و تا معرفی صنایع دستی و توسعه بخش گردشگری تداوم پیدا کرده است، به طوری که بیشترین تسهیلات بانک گردشگری در سال های گذشته به شرکت های تولیدی و صنعتی به ویژه در مناطق کمتر برخوردار کشور پرداخت شده است.

مهم ترین شرکت های تولیدی و صنعتی تسهیلات پرداخت شده شامل مجتمع فولاد صنعت بناب، کارخانه احیا استیل فولاد بافت و شرکت فرآوری معدن شماره ۵ سیرجان است که همگی در مناطق کم برخوردار واقع هستند. در حال حاضر در شرکت های تابعه گروه مالی گردشگری و بانک گردشگری در مجموع بیش از ۲۵ هزار نفر به ویژه جوانان مناطق کمتر برخوردار اشاره شده، مشغول به کار هستند که در شرایط فعلی اقتصاد کشور اقدامی ارزشمند محسوب می شود.

براساس این گزارش، بانک گردشگری با داشتن 100 شعبه فعال در سراسر کشور، تسهیلات بخش گردشگری را با معرفی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برای طرح های دارای توجیه گردشگری در سراسر کشور پرداخت می‌کند. هتل ها ، سراهای گردشگری و مراکز اقامتی در شهرهای یزد، کاشان، لاهیجان، محمودآباد، رامسر و کیش از جمله مراکزی است که تسهیلات گردشگری را دریافت کرده اند. 

بانک گردشگری در سال ۱۴۰۱ با نرخ رشد ۱۱۱ درصد، رتبه نخست جذب سپرده های کوتاه مدت را در بین بانک های خصوصی کشور کسب کرد. این بانک با رشد ۱۲۳ درصدی جذب سپرده‌های جاری و پس‌انداز بانکی در سال گذشته، عنوان برترین بانک خصوصی کشور را از آن خود کرد. 

بانک گردشگری با انعقاد قرارداد با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، عاملیت پرداخت تسهیلات از محل منابع بند (الف) تبصره (18) قانون بودجه سال 1400 را در مجموع به مبلغ 5000 میلیارد ریال را اخذ کرده است. این تسهیلات در سال 1401 تخصیص یافته که بخش زیادی از آن سال گذشته به متقاضیان پرداخت شده است. 

 این بانک ضمن بررسی طرح‌های معرفی شده از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، کل مبلغ موضوع قرارداد را در مهلت مقرر، به بیش از 30 طرح در حوزه گردشگری اختصاص داده و در حال تامین مالی آنهاست و از حیث عمل به تعهدات در مهلت مقرر عملکرد مطلوبی داشته است. 

بانک گردشگری که به عنوان بانک عامل صندوق توسعه ملی در حوزه گردشگری طی سال‌های گذشته عملکرد مطلوبی داشته، 79 پروژه بخش گردشگری را با مبلغ 9624 میلیارد ریال تسهیلات در مناطق برخوردار برآورد کرده است که 7184 میلیارد ریال آن از محل این صندوق پرداخت و بقیه متناسب با پیشرفت طرح‌ها تامین مالی خواهد شد. پروژه‌های تامین مالی شده بخش گردشگری در مناطق کمتر توسعه یافته از محل منابع صندوق توسعه ملی نیز 16 فقره به مبلغ 1204 میلیارد ریال تسهیلات مصوب است که تاکنون 1186 میلیارد ریال آن پرداخت شده است.  

گفتنی است؛ بانک گردشگری همواره در راستای سیاست های بانک مرکزی اقدام کرده و در سال گذشته سرمایه خود را بهبود بخشیده و از ۶۰۰۰ میلیارد ریال به ۱۵۰۰۰ میلیارد ریال افزایش داده است. همچنین در سال جاری نیز طی دو مرحله یکی از محل سود انباشته و دیگری از محل تجدید ارزیابی دارایی ها در نهایت سرمایه بانک از ۱۵۰۰۰ میلیارد به ۶۰۰۰۰ میلیارد ریال افزایش می یابد.

 

آیا این خبر مفید بود؟

ارسال نظر:

‍‍‍
این خبر را از دست ندهید
روی خط رسانه